El Turó d'en GalceranTuró d’en Galceran
o de Galzeran. Aquest és el topònim que apareix tan a l’Enciclope
dia Catalana com a la cartografia oficial. Desconec, en el primer cas, qui podia ser aquest tal Galceran. En el segon cas, es tractaria de l’arbust Ruscus acuelatus, comú als alzinars. De totes formes, apareix més vegades el primer.
Cim de 485 m. a la Serralada Litoral Catalana, entre la Tordera i el Besòs, situat a la carena axial d’aquesta. Forma límit dels termes municipals de Sta. Mª de Martorelles, Alella, Tiana i parcialment de Sant Fost de Campsentelles.

Punt geodèsic. Mirador excepcional panoràmic des de la costa del Maresme, fins a la Plana del Vallès i Serralada Prelitoral. Malgrat la seva situació, històricament no s’han trobat restes de cap poblat iber, medieval o torre de vigia. Actualment hi ha instal·lada una torre de vigilància i observació d’incendis forestals, aprofitant que des d’aquesta cota es divisen bona part dels boscos propers.

D’altre banda, aquest cim és visible des de bona part dels termes municipals de Sta. Mª de Martorelles, Martorelles i Sant Fost. De fet és el cim més alt d’aquests municipis.

Està inclòs dintre del Parc de la Serralada Litoral, per tant forma part d’un PEIN, o espai natural protegit. Prop del cim, transcórrer el GR92, un ruta pedestre que va de nord a sud travessant Europa.