MOGOLLOPS I PIOSFERA 2008

El passat cap de setmana del 17 i 18 de maig es va celebrar a Torredembarra (Baix Gaià, a prop de Tarragona) una nova edició de la “Mogollops”, la trobada de tots els infants d’entre 9 i 11 anys que composen les unitats de Llops dels diferents agrupaments d’EscoltesCatalans.

En aquesta trobada associativa es va treballar amb els infants la necessitat de tenir cura del medi ambient. Es va fer a través d’una ambientació pensada per captar la seva atenció sobre la qüestió d’una forma lúdica, atractiva i entenedora, posant en pràctica el projecte educatiu d’Escoltes Catalans. Com passa en totes les propostes organitzades per Escoltes Catalans o pels seus agrupaments, l’ambientació es va concretar a través de diversos jocs, tallers i activitats d’acció directa. En aquest cas, destaca la realització amb els infants d’una “gran acció”, per millorar l’entorn d’una de les platges del municipi, netejant la zona de la flora no autoctona.


La “Mogollops” és una de les trobades asssociatives existents per a cadascuna de les etapes educatives dels Agrupaments d’Escoltes Catalans. Com totes les trobades per a cadascuna de les etapes educatives, ha estat preparada pels i les caps (educadors/es) de les unitats corresponents dels diferents agrupaments (en aquest cas pels i les caps de Llops) i coordinada per l’Àmbit Pedagògic de l’associació, a través de la seva Àrea de Branques, encarregada de coordinar la tasca pedagògica que realitzen els agrupaments per a cada etapa educativa.

Els Pioners del A.E Galzeran, per la seva part també van participar el passat cap de setmana 18-19 d'Abril a la Piosfera, una trobada de caraterístiques semblants però pensada per l'etapa educativa de Pioners (15-17 anys), en aquell cas els pioners van anar a recuperar la memòria històrica de l'Ebre.