Centenari de l'Escoltisme al Camp Nou: el passeig

El Futbol Club Barcelona es va sumar a la celebració dels cent anys d’història del moviment escolta amb el desplegament d’una lona commemorativa sobre la gespa del Camp Nou, minuts abans de l’inici del partit entre el Barça i el Depor.

El moviment escolta mundial fa cent anys, i el FC Barcelona en va voler reconèixer la tasca social dirigida al jovent amb un acte commemoratiu organitzat per la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG).

L’acte va tenir lloc just abans de l’enfrontament entre el Barça i el Deportivo de la Corunya, i va consistir en el desplegament d’una lona per un grup de voluntaris de les tres associacions membres de la FCEG entre els quals hi havia la presencia de 3 membres de l'agrupament Escolta Galzeran de Sant fost i martorelles (En Pau Flaquer, Mireia Roure i Viktor León) en representació d'escoltes catalans, mentre es projectava un vídeo promocional als videomarcadors de l’estadi i el locutor oficial llegia un manifest.

Agraïts pel suport del Barça

La presidenta de la FCEG, Marina Gay, va mostrar el seu agraïment al club blaugrana per haver-se fet ressò del centenari de l’escoltisme: “Estem molt agraïts pel suport que ens ha donat el Barça, que ha fet d’altaveu de la commemoració del nostre centenari i dels nostres valors, basats en la solidaritat, el respecte pels altres i pel medi ambient i, en definitiva, la voluntat de deixar un món millor del que ens hem trobat”.

Marina Gay també va recordar que el moviment escolta “aplega actualment 40 milions de joves arreu del món i està molt arrelat a Catalunya”.